V ponedeljek, 3. 6. 2019, so se učenci PPB in PPC, odpravili v šolo v naravi na Resnik. Najprej se je kombi ustavil v Zrečah, kjer so se učenci preoblekli v kopalke in ob plavanju uživali v zunanjih in notranjih bazenih Term Zreče. Po treh urah kopanja nas je kombi odpeljal na Resnik, kjer smo se razdelili po sobah, razpakirali stvari in se odpravili raziskovat bližnjo okolico. Hišico, kjer smo bivali, je obdajala neokrnjena narava; gozd, travniki, živali (ovce, krave), zelo blizu smo imeli igrišče. Po prihodu nazaj, smo si na svežem zraku pripravili piknik. Sledilo je večerno druženje na prostem.

V torek, smo se po zajtrku odpravili na farmo jelenov k družini Arbajter. Med pohod smo videli, kako poteka spravilo lesa iz gozda. Po dolgi poti, med katero smo si krajšali čas s petjem in smehom, smo se podali med jelene in srne, ki smo jih videli od blizu, pravzaprav smo se sprehajali med njimi. Sledil je krajši postanek z malico in kratkim programom ugank in športnih iger, nato je sledil povratek. Bojan se je peljal z avtomobilom, ostali smo se odpravili peš. Med potjo smo nabirali različne rastline ob poti, zobali gozdne jagode in se zabavali. Po prihodu v hišico smo si pripravili sok in si malo odpočili. Sledilo je kosilo s špageti, malo kasneje pa še sadna kupa s sladoledom in smetano, saj je imela učiteljica Milena rojstni dan. Pripravili smo nabrane rastline za herbarij in poiskali nekatere rastline v knjigi. Popoldne smo imeli športne igre na igrišču. Zvečer smo pripravili pečene hrenovke (hobotnice) in solato. Sledilo je večerno druženje na prostem ali ob namiznih igrah. Dogovorili smo se, da bomo v sredo zbirali ves dan pesmi za večerno zabavo. Sledilo je tuširanje, pogovor in počitek, saj smo bili vsi zelo utrujeni.

V sredo smo zjutraj odšli na sprehod, kjer smo si ogledali ovce, ki so se pasle. Pred kuhanjem kosila smo odigrali še nekaj iger na igrišču, nato je sledilo kosilo. Po kosilu smo nabirali različen naravni material za čutno pot in poligon (palice, listje, vejice, kamenje, smrečje, storži). Popoldne smo si pripravili poligon in čutno pot, ki smo jo bosonogi preizkusili, dobili smo tudi obisk učiteljice Maše in njenih otrok, ki so bili navdušeni nad hojo po čutni poti, posladkali smo se s sladoledom in sadjem, ki ga je prinesla učiteljica, spekli smo kokice in si na igrišče odnesli žoge, namizne igre, kjer smo se družili, dokler nas ni pregnal dež. Sledila je večerja in večerna nega, nato pa večerna zabava ob plesu. Ob poznih večernih urah smo odšli naproti sladkim sanjam in se veselili četrtka, ko bomo videli svoje družine. V četrtek smo zjutraj spakirali oblačila, očistili hišo, kjer smo bivali in počakali gospoda Igorja, ki nas je popeljal proti Žalcu, v Zrečah smo se ustavili še na sladoledu in odhiteli proti šoli, kjer nas je že čakalo kosilo, doma pa naši najbližji. Imeli smo se zelo lepo in upamo, da kmalu ponovimo dogodivščino.

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost