V četrtek, 18. aprila 2019, so imeli učenci posebnega programa delovni dan. S kombijem smo se po malici odpeljali na kmetijo KOTAR v Grižah.

Najprej sta nas pozdravila gospodarja kmetije Anka in Joži. Nato smo si ogledali kmetijsko poslopje ter stroje, ki jih uporabljajo na kmetiji.  Bili smo v hlevu pri pujsih, s kruhom in jabolki smo hranili ovce, videli smo račke in kokoši. Nekateri so se bali krav, drugi so jih celo z veseljem pobožali in jih hranili s senom.

Potem smo šli na njivo, okopali del zemlje, jo razrahljali z grabljami in posadili korenček in jagode. Vse skupaj smo seveda zalili, da bodo rastline dobro uspevale.

Na koncu nas je počakalo okusno presenečenje. Gospodarja sta nas pogostila z njunimi kmečkimi dobrotami, učiteljicam pa skuhala okusno kavo. Posladkali smo se na terasi in se greli ob toplih spomladanskih žarkih.

Čas do kombija smo si krajšali z igro med dvema ognjema, kjer smo se dodobra ogrele tudi učiteljice. Bilo je veliko smeha in dobre volje.

Na koncu smo se zahvalili in se odpravili nazaj v šolo. Po bolj poznem kosilu, smo povedali svoje vtise o obisku na kmetiji ter izrezali fotografije, ki smo jih obesili na razstavni pano.

 

Nekaj vtisov: »Kaj mi je bilo najbolj všeč?

Klemen: všeč mi je bila igra med dvema ognjema, ki smo se jo šli na travniku z učiteljicami

Žiga V.: všeč so mi bile krave in pašteta, ki so nam jo ponudili

Urška: všeč so mi bile vse živali, še najbolj pa muca.

Ogled fotografij (klik).

Zapisala: Milena Švent

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost