Dan dejavnosti na temo mesta Žalec so raziskovali učenci od 1. do 5. razreda. Na vprašanje: »Kaj je to »zeleno zlato?«, so iskali odgovore že v šoli, kasneje pa so na svoji poti raziskovanja dobili tudi odgovor.

Dež nas ni ustavil in skupaj smo se najprej odpravili ogledat Savinovo hišo in galerijo, v kateri razstavljajo umetniki iz naše regije. Našo pot smo nadaljevali po ulicah Žalca vse do Eko muzeja. Učenci so bili vznemirjeni, vse jih je zanimalo, aktivno so opazovali in komaj čakali, kaj vse še sledi. Vodička nam je razkazala celoten muzej v 4. nadstropjih in predstavila predelavo hmelja v naši Savinjski dolini nekoč in danes. Učenci so najbolj uživali v posebnem doživetju tega muzeja, ogledali so si namreč VR film, Virtualno doživetje zelenega zlata v 360-stopinjski 3D tehniki. Na koncu pa so še okušali hmeljev čaj, za katerega je bila večina otrok mnenja, da ni dober, saj je bil preveč grenek.

Polni novih doživetij in znanja smo končali naš dan dejavnosti in zdaj čakamo samo še na sonce, da bomo lahko v poletnih mesecih v živo videli blišč hmelja v zeleno-zlati barvi.

Zapisala: Petra Vodišek

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost