V soboto, 24. 11. 2018, je II. OŠ Žalec organizirala državni turnir v ekipnih  elementih košarke Specialne olimpiade Slovenije. Sodelovalo je 27 ekip iz 23-ih šol, zavodov in varstveno-delovnih centrov iz cele Slovenije.

Specialna olimpiada je program in način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju. Je način druženja in gibanja, vztrajnih, dobrovoljnih in veselih ljudi. Rezultat je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.

Na otvoritvi so nas pozdravili gospa ravnateljica II. OŠ Žalec Petra Petrovič Pražnikar, župan občine Žalec gospod Janko Kos, predsednik Specialne olimpiade Slovenije gospod Ljubo Miličevič  in podpredsednik medobčinskega društva Sožitje gospod Samo Rednak.

Za otvoritveni program so s petjem slovenske himne, plesnim vložkom poskrbeli učenci II. OŠ Žalec. Predstavil se je tudi učenec naše šole, judoist Žiga Vangoš, ki se bo udeležil Svetovnih iger v Abu Dhabiju in slovesno zaprisegel v imenu tekmovalcev. S himno Specialne olimpiade so bile Državne igre elementov košarke uradno odprte.

Ekipe so bile razporejene v 6 skupin.

Peta mesta so osvojili OŠ Dr. Ljudevita Pivka Ptuj, OŠ Antona Janše Radovljica, OŠ Minke Namestnik Sonje.

Četrta mesta so pripadla tekmovalcem OŠ Gustava Šiliha Maribor, CVD Golovec, CUDV Črna, CIRIUS Vipava, OŠ Litija in OŠ Roje (2. ekipa).

Tretja mesta so osvojili športniki VDC Želva, VDC Zagorje ob Savi, VDC Krško Leskovec, VDC Saša Velenje (2.ekipa), OŠ Glazija Celje, CJL OVI Jarše (2. ekipa).

Srebrne medalje so osvojili košarkarji domače ekipe II. OŠ Žalec, ZUDV Dornava, OŠ Mihajla Rostoharja Krško, OŠ Gustava Šiliha Maribor, VDC Saša Velenje in CVIU Velenje.

Zmagovalci posameznih skupin in prejemniki zlatih medalj so VDC Sožitje Maribor, OŠ Roje, CJL OVI Jarše (1. ekipa), OŠ Dr. Ljudevita Pivka Ptuj, CUDV Draga Ig, CJL Levstikov trg.

Po tekmovalnem delu in slovesni podelitvi, ki jo je spremljal Lipko in košarkarja KK Hopsi Polzela Uroš Godler in Milojko Vasilić, so nas zabavali ansambel Zaka’ pa ne.

Vsem udeležencem tekmovanja čestitamo, saj  so pokazali pogum, voljo, vztrajnost in športen duh, ki jim je lahko v ponos. Posebej smo ponosni na naše srebrne košarkaše.

Zahvaljujemo se zaposlenim II. OŠ Žalec in sponzorjem, ki so nam omogočili kvalitetno organizacijo tekmovanja, da smo lahko pripravili lep in nepozaben dan za naše tekmovalce, ki jim igre in druženje veliko pomenijo. Hvala vsem sponzorjem: Krka, d.d., Vrtine Palir, Kronoterm, Sipro, Maros d.o.o, Trgovine Jager, Kovego d.o.o., Košarkarska zveza Slovenije, Fida, Ograje Kočevar, Notarka Katja Fink in Zavarovalnica Triglav.

 

Organizacijski odbor II. OŠ Žalec

Ogled fotografij (klik).

(Skupno 374 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost