Vedno se radi pohvalimo z uspehi naših učencev in tudi tokrat ne bo nič drugače.

V četrtek, 14. 4. 2022, je na II. osnovni šoli Žalec potekalo regijsko tekmovanje Mladi tehnik za šole s prilagojenim programom iz celjsko-koroškega območja. Tekmovalo se je v naslednjih kategorijah: izdelek iz papirja, tekstila, lesa, kovine, konstruiranje, risanje z orodjem CiciCAD (posebni program starejši učenci in posebni program mlajši učenci).

II. OŠ Žalec so zastopali: Urška Rančigaj (izdelek iz papirja), Ines Mastnak (izdelek iz tekstila), Zimer Osmani (izdelek iz lesa), Nikola Riđič (izdelek iz kovine), Žan Vangoš (konstruiranje), Urška Dolar (posebni program starejši učenci) in David Veselič Dernovšek (posebni program mlajši učenci). Učenci so imeli dve šolski uri časa, da dokončajo zastavljeno nalogo. Med čakanjem na rezultate so učenci odšli na ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Žalec. Vsi tekmovalci so odlično opravili svojo nalogo.

Pred podelitvijo priznanj in nagrad, nam je dan popestril šolski pevski zbor.

Učenci, ki so dosegli prvo ali drugo mesto, bodo imeli priložnost pokazati svoje znanje in spretnosti na državnem tekmovanju, ki bo potekalo v mesecu maju v Ljubljani. Državnega tekmovanja se bodo udeležili trije naši učenci: Urška Rančigaj, Žan Vangoš in Zimer Osmani.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo. Učencem, ki nas bodo zastopali na državnem tekmovanju, želimo veliko uspeha.

Andreja Rek in Anja Puhmeister Jug

Ogled fotografij (klik).

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost