Jesen zna biti zelo bogata in radodarna z vsemi pridelki, ki jih ponuja. Običajno v tem času dozori tudi največ jabolk, ki jih lahko uporabimo na različne načine. Tako smo se v posebnem programu v petek, 15.10. preizkusili v pripravi jabolčnega zavitka oz. »štrudla«. Po ponovitvi o tem, kako vse lahko uporabimo jabolka, smo se odpravili v gospodinjsko učilnico, kjer smo si nadeli predpasnike, zavihali rokave in pričeli z delom. Jabolka smo oprali, olupili, naribali in spoznali, da če nisi dovolj previden, lahko poleg jabolk hitro narežeš ali naribaš kakšen košček svoje roke (vse rane smo ustrezno oskrbeli in tudi v jabolčni masi ni bilo nobenih delov roke). Da je bila masa še okusnejša, smo dodali sladkor, limonino lupinico, maslo in cimet. Raztegnili smo odlično pripravljeno testo, za katerega je poskrbela učiteljica Ana, ga pošteno obložili s pripravljeno jabolčno maso in ga zvili, položili v pekač, nato pa je pečica opravila svoje. Po končani peki smo ga posuli še s sladkorjem v prahu. Po pričevanju vseh, ki so ga poskusili, je bil zelo dober. Ostala ni niti drobtinica.


(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost