Prvega septembra 2023 so barvite šolske torbe, smeh in klepetanje učencev ponovno oživile dvorišče pred II. OŠ Žalec. Na stežaj odprta vhodna vrata so naznanjala začetek novega šolskega leta in privabljala vesele korake učencev. Učitelji smo uvodoma učence v šolski utrip popeljali s kulturnim programom, v katerem so posebno mesto imeli tako spomini, kot tudi pričakovanja o novem šolskem letu, ki bo zagotovo posebna tudi zaradi novega šolskega kombija. Ob podpori sponzorjev, katerim gre posebna zahvala za donacije, nam je uspelo zbrati sredstva za nakup novega, belega in bleščečega velikana na štirih kolesih, ki poleg otroškega smeha krasi šolsko dvorišče. Veselo vzdušje prvega šolskega dne je dopolnila tudi medalja učenke posebnega programa Urške Doler, ki je na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade zasedla tretje mesto v judu.

Novo šolsko leto, prihod učencev, nov šolski kombi, športni dosežki … Vse to so razlogi za praznovanje. Na njem pa vsekakor ne sme manjkati torta, zato smo se prvi šolski dan tudi mi posladkali – ne z eno, ampak s kar tremi tortami, katere je krasila slika novega šolskega kombija. 

Dogajanje na dvorišču je zaokrožil šolski zvonec, ki je učence povabil med šolske klopi. Prvič so šolski prag prestopili trije prvošolci, ki so z rumenimi ruticami pogumno zakorakali novemu znanju naproti. Želimo si, da bo novo šolsko leto polno radovednih vprašanj, igrivosti, novega znanja in spoznanj; a najbolj tistih trenutkov, ki se jih bomo z veseljem spominjali.

Ogled fotogalerije (klik).

Sara Bezenšek

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost