In odkrili smo jih kar nekaj. Na kulturni dan, ki smo ga izvedli v ponedeljek, 17. maja 2021, smo se učitelji in učenci od prvega do devetega razreda sprehajali med s kulturo posutimi ulicami Žalca. Ni nam bilo treba daleč, da smo postali pred kipom, spomenikom, zanimivo fresko, z ornamenti obdano fasado ali kamnitim obokom preteklosti ter obeležjem z vrednostjo folklorne dediščine. Toliko bogastva imamo čisto blizu šolskih vrat, zato je bilo še kako prav, da se o njem ne le pogovarjamo ali ga občudujemo na slikah, prav je, da ga vsi učenci, starosti in znanju ustrezno, spoznajo tudi z lastnimi očmi in tipom. In so ga.

Da pa je dan bil še privlačnejši in je učence uril v vztrajnosti in radovednosti, smo iskanje kulturnih obeležij ugankarsko zavili. Tako so učence in učitelje do cilja pripeljale fotografije in namigi. Ugankarsko pa smo dan nadaljevali tudi na šolskem dvorišču in v razredih, kjer smo trli matematične orehe in se poleg učenja tudi zelo zabavali.

Dan je sproti spiral vse prepreke, saj je lilo kot iz škafa, da bi na koncu morda zmogli narisati še močerada. Pa smo raje ostali pri kulturni gosenici, ki smo jo z devetimi kolobarji utrinkov izobesili še na šolske hodnike.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost