Preživljanje časa v naravi nam daje veliko pozitivnega. Če jo vidimo v njeni lepoti in srkamo iz nje naravne in družbene značilnosti, o katerih se učimo pri pouku, se lahko veliko naučimo. Tak dan nam je prinesel ponedeljek, 19. junij 2023, ko smo imeli naravoslovni dan. 

S šolskim kombijem smo se odpeljali v Andraž nad Polzelo, kjer je bila naša začetna točka. Tu smo imeli res lep razgled na slovenske hribe z dolinami. Videli smo Goro Oljko, Kamniško-Savinjske Alpe, Pohorje in Posavsko hribovje. Pri Jelovškovi lipi, do katere smo nadaljevali pot, smo se orientirali s kompasom, opazovali relief in rastlinstvo ter opazovali vreme. Seznanili smo se s pisateljem in prevajalcem Vladimirjem Levstikom, ki je bil domačin iz Andraža nad Polzelo. Svoja dela je ustvarjal v mladosti prav pod to lipo, zato so mu tu postavili spomenik.

Pot smo peš in polni energije nadaljevali po stranskih  kolovoznih in gozdnih poteh proti Polzeli. Vmes smo se ustavljali na več postojankah, kjer smo videli nekaj starejših hiš, dele kulturne dediščine. Opazovali smo čudovito neokrnjeno naravo. Manjše težave nam je povzročalo le močno sonce, zato smo se vsakokrat razveselili sence gozdov, v kateri smo se ohladili in naredili nujno potrebni požirek vode.

Prijetno utrujeni smo prispeli do šolskega kombija, ki nas je polnih znanja in povezanosti z naravo, odpeljal nazaj proti šoli.

Ogled fotografij (klik).

Zapisala: Milena Bratuša

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost