Kaj imajo skupnega mleko, jabolko, med in kruh? Kadar učence to povprašamo, je njihov enoglasen odgovor Tradicionalni slovenski zajtrk. Le-ta je letos potekal v Sloveniji in tudi na naši šoli že 11. leto.

V petek, 19. novembra, smo ta dan na predmetni stopnji nadgradili z naravoslovnim dnem, ki je imel poudarek na Mednarodnem letu sadja in zelenjave.

Tako so se učenci preizkusili v pripravi slastnih skutinih namazov, izdelovanju figuric iz sadja ter peki in okrašavanju medenjakov. Učenci so se tekom celotnega dne preizkusili v svoji kreativnosti, se že pred prazniki urili v pripravi okusnih piškotov in kar je najpomembneje, svoje izdelke so z velikim užitkom tudi degustirali..

Seveda pa je naravoslovni dan bil povezan tudi z letošnjo celoletno rdečo nitjo, obeležitvijo 50. letnice šole. Medenjaki so zato dobili prav čudovito podobo na kateri se je svetila številka 50.

Učenci so se veliko naučili, predvsem pa ozavestili, kako pomembno je vključevanje domačega sezonskega sadja in zelenjave ob ostalih živilih na domače mize skozi  celo leto.

Oglejte si fotogalerijo (klik).

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost