V torek, 13. 9. 2022, so imeli učenci od 1. do 6. razreda kulturni dan, v okviru katerega so obiskali Pikin festival v Velenju. Nosilka kulturnega dne je bila  učiteljica Judita Špiljak. Pikine delavnice je obiskalo 31 učencev in 8 učiteljev spremljevalcev.

Na pot proti Velenju so se podali z rednim potniškim vlakom ter tako spoznali železniški potniški promet. Učenci so tudi v praksi preizkusili, kako dobro poznajo pravila vedenja na javnih prevoznih sredstvih.

 Na železniški postaji sta učence pričakali dve Pikini pomočnici, kar je v njih vzbudilo še več zanimanja za dogodek. Nestrpno so pričakovali kraj dogodka, saj je večina učencev Pikin festival obiskala prvič.

Učenci so se samoiniciativno vključevali v različne delavnice, doživeli različna okolja in spoznali nove situacije, preizkusili so se v različnih spretnostih. Upoštevali so pravila varne hoje po mestu.

Kulturni dan je bil prijeten, učenci pa so izrazili željo, da bi se udeležili ene od predstav na Pikinih odrih. Morda bo to izziv za naslednje leto.

Napisala: Judita Špiljak

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost