Na II.OŠ Žalec je v ponedeljek, 31.1.2022, potekal kulturni dan za vse učence od 1. do 7. razreda. Dan je bil namenjen v spomin našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Na začetku smo se ob ppt predstvitvi, ki je vsebovala interaktivne povezave spomnili, kdo je bil France Prešeren, zakaj mu rečemo, da je največji slovenski pesnik, v katerem času je živel in kaj je ustvaril.

V nadaljevanju so učenci spoznali eno od njegovih pesnitev, ki so jo prebrali skupaj z učiteljicami. V oddelkih od 1. do 5. razreda so se učenci seznanili s pesnitvijo Povodni mož, v višjih oddelkih pa so spoznali Turjaško Rozamundo.

Sledile so likovne delavnice, kjer so učenci izdelali lutke Prešerna iz kuhalnic, risali portret pesnika v POP ART tehniki, izdelovali so cilindre iz šeleshamerja, sedmošolci so naredili listino s pečatom – Zdravljico z izrezanimi črkami iz časopisnega papirja… Na koncu smo se sladkali s figami pomočenimi v čokolado, ki smo jih izdelali sami.

Učenci so pri predstavitvi pokazali že veliko znanja o Prešernu. Zelo navdušeno so ustvarjali v delavnicah. Želijo si še več takih dnevov.

Ogled fotografij (klik).

                                                                                                                        Napisala Judita Špiljak

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost