Težko pričakovane božične in novoletne počitnice so prehitro minile in 3. januarja 2024 smo se učenci in učitelji naše šole vrnili k vsakodnevnim delovnim in šolskim obveznostim. Razveselili smo se drug drugega, si pripovedovali zgodbe, ki so nas navdihovale v preteklem letu in tkali načrte za nove dogodivščine, ki nas bodo razveseljevale in navdihovale v novem letu.

Vprašanja »Kako ste?, »Kako ste praznovali?«, »Kaj ste dobili za darilo?« »Kaj si želite v novem letu?«, so hitro zamenjala vprašanja »Kaj bomo počeli?«, »Ali bomo šli kaj ven, v telovadnico, v računalniško učilnico?«, »Kaj bomo danes jedli za malico?«, »Kdaj pride učitelj Tim?«, »Koliko je ura?« in podobno.

V OPB so sledile prve novoletne spremembe. Učenci OPB NIS so naš pano obogatili z novim koledarjem oz. risbicami, ki so jih narisali po mesecih, z motivi letnih časov in številom dni v mesecu.

Učenci OPB PP pa so se posvetili mikro vrtičkom, ki jih skrbno pršijo z vodo in opazujejo, kako majhne rastlinice kalijo, lezejo iz zemlje in kukajo čez lončke.

Naši učenci potrebujejo veliko sprostitve in gibanja, zato so se v januarju veliko razgibavali.  Ob gibanju smo se sproščali v razredih, v mali in veliki telovadnici, na dvorišču pred šolo, na stadionu in na sprehodih. Za drugačno, pomirjevalno sprostitev pa smo poskrbeli v senzorni sobi za sproščanje. Globoko meditacijo je večkrat zamenjal kratkotrajni dremež.

Štetje in računanje smo ponavljali s hojo po talnih ploščah, branje in pisanje ob reševanju križank in drugih zanimivih dejavnostih ob tednu pisanja z roko, veliko smo barvali in risali, se igrali, poslušali priljubljeno glasbo, plesali in se zabavali ob družabnih igrah. Za nagrado smo ob koncu tedna obiskovali računalniško učilnico in se družili tudi v virtualnem svetu igric.

Naša Petja iz PPB razreda nas je razveselila  s srebrno medaljo z državnega prvenstva v inkluzivnem judu, ki je potekal v Kopru, zato smo ji čestitali, Petjini sošolci pa so se ponosno z njo tudi fotografirali. Dve medalji, zlato in bronasto, je na državnem prvenstvu osvojila tudi Urška iz PPD razreda. »Petja in Urška, iskrene čestitke, bravo in veliko uspeha še naprej!«

Nič kaj veseli nismo bili novice, da nas zapušča Tim, spremljevalec otrok na kombiju, ker je dobil novo službo. Otroci so predlagali, da bi se od njega poslovili z risbicami, ki so jih narisali Timu v spomin na lepe dogodivščine z njim. Zanj so napisali tudi lepe misli. Ob tej priložnosti smo spekli tudi sirov burek in jabolčni zavitek. Ob dobri volji in lepih željah ob slovesu od Tima smo potočili tudi nekaj solzic, saj bo odslej nekoliko drugače. »Tim, pogrešali te bomo in srečno na tvoji novi poti!«

19. januarja je zapadlo veliko snega, zato smo pred šolo izdelovali snežene može, se kepali in zabavali ob snežnih norčijah.

Ustaljen ritem, dobro voljo in zabavo so nam pokvarile različne viroze. Veliko smrkanja, kašljanja, glavobolov, utrujenosti in vročina so nas prignale do zdravljenja doma. »Uh, kako nadležno in kakšen dolg čas.«

Verjamemo, da bo v februarju vse drugače, saj se bliža pust, ki bo odgnal vse slabo in v deželo prinesel pomlad in z njo tudi novo življenje.

Zapisala: Mateja Tominšek Perovšek

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost