Mesec maj smo na II. OŠ Žalec zaključili na najlepši možen način. S prireditvijo na velikem odru v žalskem kulturnem domu smo 31. 5. 2022 ob 17. uri dvignili odrske zavese, dvorano pa je s smehom, petjem, plesom, igro …  napolnilo vseh naših 77 učenk in učencev.

Na rdečo nit, ki so bili tokrat baloni, ritem mladostnih src, predvsem pa povezovanje, druženje vseh učencev, ki so ga tudi slednji zelo pogrešali, je vodja pripela 12 raznolikih točk. Te so po razredih učenci ustvarjali s svojimi razredničarkami in sorazredničarkami, vanje pa vključili svoja močna področja, ki so segala v svet plesa, petja, športa in igre. Vse skupaj je zaživelo po treh tednih vaj v povezano predstavo, ki smo jo naslovili Dvigni me višje v ritmu izjemnih src. V minulih dveh letih nismo mirovali, takšne dogodke smo le preoblikovali v video vsebine, zato smo toliko bolj ponosni, da smo združili moči in naučili otroke ponosne stati na odru. Najpomembneje pa je, da smo tudi njihovim družinam poslali sporočilo, da si je vredno vzeti čas za pesem in igro, saj naši otroci za srečo res ne potrebujejo veliko.

Na prireditev smo povabili starše, ki so se odzvali v velikem številu, pa tudi učitelje, ki so v preteklih letih bili pomemben del naše šole. Ob tem smo se dotaknili tudi naše 50-letnice, ko smo jim v preddverju s pomočjo fotografij in jubilejnega filma ponudili pogled v preteklost delovanja II. OŠ Žalec. Takšna prireditev zagotovo sodi v sklop aktivnosti, s katerimi tudi širšo javnost osveščamo o načinu dela in šolskem  utripu šole s prilagojenim programom nižjega izobrazbenega standarda in posebnim programom za katerega si prizadevamo vsi učitelji s strokovno in srčno podporo ravnateljice Petre Petrovič Pražnikar. 

Hvala, ker ste bili z nami!

Ogled fotografij (klik).

Katja Dvornik

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost