V sredo, 8. 6. 2022 in v četrtek, 9. 6. 2022, so se učenci posebnega programa udeležili 19. poletnih državnih iger Specialne olimpiade Slovenije.

V sredo, 8. 6. 2022, so se udeležili otvoritvene slovesnosti v Zagorju ob Savi, nato je skupina učencev, ki so tekmovali v judu, ostala v Zagorju ob Savi, kjer je potekalo tekmovanje v športni dvorani. V judu so tekmovali Erik Waldburger (srebrna medalja, 3. mesto), Urška Dolar (4. mesto), Bojan Turnšek (4. mesto). Skupina učencev, ki je tekmovala v atletiki, se je odpravila iz Zagorja ob Savi v Celje, kjer so potekala predtekmovanja.

V četrtek, 9. 6. 2022, so potekala tekmovanja v Celju na atletskem stadionu Kladivar. Naši učenci so dosegli vrhunske uvrstitve:

Petja Kavčič (tek na 400 m), bronasta medalja, 3. mesto

Denis Dernovšek Veselič (met vortexa), zlata medalja, 1. mesto

David Dernovšek Veselič (tek na 100 m), zlata medalja, 1. mesto

Lovro Adamič (tek na 100 m), srebrna medalja, 2. mesto

Ali Musić (tek na 100 m), 4. mesto

Štafeta (4 x 100 m), srebrna medalja, 2. mesto (Lovro Adamič, Petja Kavčič, David Dernovšek Veselič, Denis Dernovšek Veselič).

Po končanih tekmovanjih so v športni dvorani v Zagorju ob Savi potekale podelitve medalj, pojedli smo kosilo, plesali, se zabavali in proslavljali športne dosežke naših športnikov.

Čestitke našim tekmovalcem, ponosni smo nanje.

Ogled fotografij (klik).

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost