V torek, 7. 6. 2022, smo se po treh letih zaradi epidemije končno lahko odpravili na težko pričakovano zaključno ekskurzijo.

Na pot smo se odpravili z dvema avtobusoma, saj so se ekskurzije udeležili vsi učenci šole. Na počivališču Lom smo imeli kratek postanek, nato smo pot nadaljevali do Ljubljane in po primorski avtocesti do enega najstarejših slovenskih mest, Pirana.

Takoj po prihodu smo se razdelili v dve skupini, ena je najprej obiskala akvarij, druga je raziskovala kulturne znamenitosti Pirana. Vmes smo vloge zamenjali.

V Akvariju Piran smo se spoznali z edinstvenim pomorskim svetom Jadranskega morja, videli smo ogromno različnih vrst rib ter drugih morskih organizmov.

V mestu Piran smo si ogledali Tartinijev trg, na katerem je spomenik skladatelja Tartinija, se sprehodili do cerkve sv. Jurija ter po značilnih ozkih ulicah.

Vroče sonce primorske klime nas je še bolj vabilo, da se namočimo v vodi. Po kosilu z okusnimi picami, smo se preoblekli v kopalke in večina učencev je prvič letos začofotala ali zaplavala v morski vodi. Malo kopanja, skokov v vodo, sončenja pod borovci in sladoled. Čas je prehitro minil in potrebno se je bilo odpraviti nazaj na avtobus.

Veseli in polni nepozabnih spominov smo se odpravili proti domu. Še sreča, da nas je zmočila samo morska voda, na poti proti domu je močno deževalo. Za srčne vedno obstaja sreča!  

Ogled fotografij (klik).

Zapisala Milena Bratuša

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost