Učenka II. osnovne šole Žalec, Urška Dolar, doma v občini Vransko, je bila ena izmed 26 športnikov iz cele Slovenije, ki se je udeležila Poletnih svetovnih iger v Nemčiji. Igre se odvijajo vsaka štiri leta, namenjene so vrhunskim športnikom z motnjo v duševnem razvoju, ki so vključeni v Društvo specialne olimpiade Slovenije. Društvo skrbi za ohranjanje psihofizičnih sposobnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju in za njihovo vsesplošno socializacijo.

Poletne svetovne igre so potekale med 17. in 25. junijem 2023 v Berlinu. 7000 športnikov celega sveta se je preizkusilo v 25 različnih športih.

Urška Dolar, učenka posebnega programa, je odlična judoistka. Udeležbo na svetovnih igrah si je zaslužila s številnimi lepimi rezultati na regijskih in državnih tekmovanjih. Na športni poti ji ob strani stoji trener Timotej Verdev iz judo kluba Z dežele Sankaku, ki deluje pod okriljem Marjana Fabjana. Z donacijami so ji udeležbo omogočili tudi občini Žalec in Vransko ter podjetje Veltrag iz Prebolda.

Ponosna Urška se je domov vrnila z bronasto medaljo. Ob vrnitvi, 26.6.2023, so ji v domačem Stopniku pripravili prijeten sprejem. Čestitati so ji hiteli  vsi domači, sosedje, gasilci PGD Prekopa Stopnik Čeplje, zaposleni II. OŠ Žalec z ravnateljico Petro Petrovič Pražnikar in županja občine Vransko Nataša Juhart. Urška je z navdušenjem pripovedovala o doživetjih, novih poznanstvih in se fotografirala z medaljo okoli vratu. Uspeh je začinilo sproščeno druženje ob živi glasbi in slastnih dobrotah Mesarstva in cateringa Dolar.

Zapisala: Kaja Horvat, svetovalna delavka II. OŠ Žalec

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost