1. regijske igre Specialne olimpiade Slovenije je v soboto, 25. maja 2019, organizirala II. Osnovna šola Žalec. Namenjene so osebam z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju, ki so vključene v posebni program vzgoje in izobraževanja, varstveno delovne centre in domove za upokojence. Igre niso le športni dogodek, ki tekmovalcem omogoča ohranjanje psihofizičnih sposobnosti, razvijanje športnega tekmovalnega duha, temveč tudi družabni dogodek, s katerim vplivamo na vsesplošno socializacijo oseb z motnjo v duševnem razvoju.

Regijskih iger SOS se je udeležilo 16 ekip celjsko-koroške regije, 170 tekmovalcev in 30 trenerjev ter spremljevalcev. Potekale so na atletskem stadionu v Žalcu in v telovadnici I. in II. OŠ Žalec.

Pred začetkom tekmovanja sta tekmovalce spodbudila ga. Petra Petrovič Pražnikar, ravnateljica II. OŠ Žalec in g. Matjaž Krk, podžupan občine Žalec. Tekmovalci so se pomerili v različnih disciplinah: košarka – elementi, met žogice, tek na 50 metrov, 100 metrov, 200 metrov, 400 metrov, 800 metrov in štafeta 4×100 metrov. Tekmovali so v različnih skupinah, razdeljenih glede na starost in njihove sposobnosti. S pomočjo naših vrhunskih športnic, judoistke Lucije Polavder in bivše atletinje Jolande Čeplak smo podelili več kompletov medalj in priznanj za udeležbo. Tudi naši športniki so dosegli vrhunske rezultate:

  • Urška Dolar 1. mesto (tek na 50 metrov)
  • Denis Dernovšek 2. mesto (tek na 100 metrov)
  • Žiga Vangoš 2. mesto (tek na 100 metrov)
  • Klemen Krulec 2. mesto (tek na 100 metrov)
  • Laura Janićijević 4. mesto (tek na 50 metrov)
  • Žiga Potočnik 4. mesto (tek na 100 metrov)
  • Lovro Fužir 4. mesto (posamične košarkarske veščine)
  • Bojan Turnšek 4. mesto (posamične košarkarske veščine) in
  • Andraž Kunc 5. mesto (posamične košarkarske veščine)

Med odmori so se tekmovalci lahko preizkusili v spretnostnem nogometnem poligonu, dekleta so bila za svoje spretnosti tudi nagrajena, saj SOS skrbi za promocijo ženskega nogometa.

Dogodek so pomagali organizirati sponzorji: Tiskarna Linea-AV, Davidov hram d.o.o., Mlekarna Celeia d.o.o., Pilih beton d.o.o., Hmezad Exim d.d., Sadjarstvo Mirosan d.o.o., Lidl Slovenija d.o.o., Pekarna Pečjak d.o.o., Pekarna in trgovina Roter s.p. in Petre šotori – hale d.o.o.

Preživeli smo lep sobotni dan, napolnjen z izjemnimi športnimi dosežki, pozitivno energijo in novimi poznanstvi. Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi 25. regijskih iger Specialne olimpiade Slovenije.

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost