»Jesen prinaša s seboj toliko lepega, le videti moraš.«
Jesen je tudi čas, ko na poljih, njivah, vrtovih, vinogradih in sadovnjakih pobiramo pridelke in ene shranjujemo kot ozimnico, druge vlagamo v kozarce in shranimo v klet. Iz nekaterih naredimo različne tekoče dobrote, namaze ipd. V posebnem programu smo 10. november posvetili jabolkam ter izdelkom iz njih. Po skupni učni uri, v kateri smo spoznali, kaj je ozimnica, kateri so jesenski pridelki in kaj vse lahko naredimo iz njih, smo se lotili dela po skupinah. Ena skupina je pripravljala čežano, druga jabolčni kompot, tretja jabolčni džem in četrta jabolčno pito naših babic. Brez večjih poškodb smo olupili približno 10 kilogramov jabolk, jih narezali, sesekljali, spasirali, skuhali, vložili in na koncu res imeli kaj pokazati. Po šoli je vel prijeten vonj in kar vabil k pokušini. Dogovorili smo se, da bomo kompot ter džem preizkusili ob kakšni drugi priložnosti, čežano ter okusno pito pa smo si privoščili za posladek po kosilu.
Razrednik PP C: David Stergar