V sredo, 25. 9. 2024, so imeli učenci 3., 4., 5. in 6. stopnje posebnega programa delovni dan z naslovom Bučijada. Učenci so prinesli v šolo različne vrste buč, ki so jih razstavili. Poimenovali so vrste buč in spoznali njihovo uporabo.
Zamesili so kvašeno testo in s spretnimi rokami oblikovali mini buče, ki so jih spekli. Olupili, očistili in narezali so hokaido buče ter skuhali bučno juho.
Med časom, ki je ostal ob peki in kuhanju, so si učenci izdelali sprostitvene žogice iz balonov in moke, ki bodo še nekaj časa frčale po zraku in se stiskale v dlaneh.
Po pripravi jedi je sledila degustacija bučnih kruhkov in bučne juhe. Jedi so bile slastne. Po jedi so učenci očistili pripomočke, jedilni pribor in kuhinjo. Ob koncu so prisluhnili še pravljici Buča debeluča in se pogovorili o lepo preživetem, jesensko obarvanem dnevu.
Ogled fotografij (klik).